lördag 28 augusti 2010

Fyra dagar kvar

tills skolan börjar. Tiden har ju gått fort och har inte hunnit med att göra hälften av det som skall göras. Skrev en lista vid sommarlovets början ca 12 punkter har gjort 3 saker från listan. Fast har ju gjort 15 andra saker som inte stod med på listan. Jag är mycket nöjd med resultatet. Ska idag försöka bocka av två saker till från listan.
1. Gräva klart det sista runt brunnen och täta rören och lägga i grus, så att det blir en bättre dränering och inget ytvatten som kan rinna in i brunnen.(Har haft 1000 olika problem med vattnet men förhoppningsvis är detta det sista stora att ta tag i.
2. Har inte riktigt bestämt än men det blir väl att försöka ta tag i de sista 10 kubiken ved som skall in innan vintern. Tyvärr så skall den även klyvas så jag tror inte att vi blir klara med det idag. Har klyvt ca 8 kubik som är färdig staplad men det räcker inte för hela vintern om det inte blir en extremt mild vinter som det var för 2 år sedan.
Har även planer på att gå ut och plocka lite kantareller i skogen. Tur är att man inte behöver gå så långt för att plocka de första för de växer 10 meter från huset i gräsmattan. Får se hur mycket man hinner med...

Kantarellerna på tomten

Har nu varit ute med barnen och plockat kantareller. Två timmar i skogen knappt 2 liter kantareller, 5 minuter i trädgården 2,5 liter kantareller.


Dagens skörd 4,5 liter kanske blir en kantarellmacka eller två...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar