fredag 5 mars 2010

Att vara lärare är inte lätt???

Har haft 4 härliga dagar på min praktik. Barn är helt fantastiska att jobba med. Man har en helt annan tid att vara med och upptäcka och se dem utvecklas. Synd att man inte har lika mycket tid till sina egna barn, jag menar är man hemma ska man städa,diska,laga mat,tvätta,plocka undan, hjälpa till med tråkiga läxor(hade kunnat vara roliga läxor om lärarna tänkte till lite) plus hinna med att ha egen tid och egen tid till sina barn det blir inte mycket tid över. På praktiken behöver man inte diska eller laga mat eller tvätta bara se till att barnen har saker att göra och vara ett stöd och ge lite utmaningar.

Jag börjar mer och mer inse att puckosjukan är extremt utbredd i skolan. Jag hoppas verkligen någon kommer på ett vaccin snarast.

Träffade en förälder till ena sonen som berättade att det hade varit föräldramöte i högstadiet som han går. Har ej fått någon som helst information om det eller vad som sades på föräldramötet. Det bästa är att de har ett så bra kommunikation verktyg som heter fronter.
Fronter är till för samarbete, kommunikation, dokumentation och information mellan barn, elever, personal och föräldrar. Alla i kommunen från förskola till vuxenutbildning har tillgång till fronter. Vissa klasser skriver ut vad barnen har för läxor, prov, friluftsdagar, förändringar i scheman, extremt bra när man har ett sjukt barn en vecka eller ett väldigt glömskt barn.
Men inte min sons lärare.
Jag blev som vanligt lite irriterad (har påpekat detta förut) och skickade iväg 3 mail ett till rektorn och till 2 klasslärarna och undrade varför de inte använder fronter (endast 1 inlägg denna terminen).

Att man inte har ett gemensamt mål för användning av fronter, lika villkor för alla barn och föräldrar i skolan utan att det är upp till varje lärare.

Hur i helvete kan man sätta upp mål vad barnen ska kunna vid terminens slut, medans en lärare tydligen kan slingra sig undan vad som helst.
Att vara lärare är ett livslångt lärande.


Men tyvärr är vissa lärare (inte alla ) av en sort där de inte vågar utmana sig själva.

Efter 1 timme får jag svar från rektorn, där han lovade att de ska ta fram en lägsta nivå för användning av fronter och att de både kunde bli och bör bli bättre användare.
Idag ringde ena klassläraren, min sambo pratade med honom, och han berättade att eleverna själva hade bestämt att de (lärarna) inte behövde använda fronter för eleverna skrev ner detta själva och ger till föräldrarna, vilket skitsnack. Skolan har en skyldighet att informera och ska ha en öppen dialog med hemmet. Andra hands information är aldrig bra mycket tappas bort på vägen. Hur kan man som lärare vara så lat att låta eleverna bestämma något som han har skyldighet att göra, varför ens ödsla lektionstid på det när man faktiskt kan göra något vettigt med tanke på alla nedskärningar skolan har och är det inte bättre att skicka ett mail än att slösa pengar på papper, finns pengar att spara........
Och det bästa av allt är ju att alla papper som kommer hem (de få) är data skrivna JÄTTE SVÅRT att trycka på knappen kontaktlistan- skicka. Listan har kommunens it-ansvariga reda gjort.
Samtalet fortsatte med olika bortförklaringar och till slut säger läraren att han har ju ett så stressigt jobb???????????? Undrar om han vet hur arbetsmarknaden ser ut utanför skolans grindar? Jag vet att skolan har stora indragningar men utanför är det fan så mycket värre.

Han får gärna ställa sig på bandet på volvo i en månad och då kanske han inser vad både psykisk och fysisk stress är! "Man kan alltid vrida en droppe till ur en blöt handuk" (volvocitat).

SÅ SNÄLLA SNÄLLA HITTA ETT VACCIN MOT PUCKOSJUKAN....

Det kommer att bli roligt att se hur mycket de kommer att ta till sig och om det kommer att ske något från skolans sida. Sonen går sista terminen i 9:an nu, men sista ordet är inte sagt.
Har ju 3 barn till som kommer att gå där mohahaha.

Men nu är det fredags mys som gäller så tack och hej för mig........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar